Sosyal Medya

Güncel

Hakan Atilla’nın ‘davanın düşürülmesi’ talebi reddedildi...

New York’taki kumpas davasında 5 konuda suçlu bulunan Hakan Atilla'nın davanın düşürülmesi talebi reddedildi.



Atilla'nın avukatları 15 Aralık'ta, dava duruşmaları New York'ta devam ederken verdikleri dilekçe ile, savcılığın Atilla'yı suçlayacak yeterli kanıt ortaya koyamadıklarını vurgulayarak, davanın düşürülmesini talep etmişlerdi.

Hakim Richard Berman ise, bu dilekçe hakkındaki kararını, “dava sona erip, tüm kanıtların ortaya çıkması ve jürinin karar vermesinin ertesine” bırakma hakkını kullanacağını açıklamıştı. Jüri, Mehmet Hakan Atilla'yı yargılama sonunnda suçlandığı 6 suçun, beÅŸinden ‘suçlu” bulmuÅŸtu.

TALEBÄ° REDDETTÄ°

Hakim Berman, duruÅŸmalar devam ederken ertelediÄŸi, “davanın düşürülmesi dilekçesine” iliÅŸkin kararını bugün açıkladı. Kararında, “mantıklı bir jürinin, Atilla'yı herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak ÅŸekilde suçlu bulması için yeterli delil olduÄŸunu” vurgulayan Hakim Berman, davanın düşürülmesi dilekçesini resmen reddetti.

ATÄ°LLA HAKKINDAKÄ° KARAR 11 NÄ°SAN'DA

Hakim Berman'ın, davanın düşürülmesiyle ilgili kararının ardından, sırada Hakan Atilla'nın jüri tarafından suçlu bulunduğu 5 suça ilişkin ne kadar ceza alacağına ilişkin karara geldi.

Hakim Berman, ceza kararını 11 Nisan'a koyduğu duruşmada açıklayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.